Kies nu voor een cursus bedrijfshulpverlening van Company Safe . Gespecialiseerde instructeurs leiden je op tot een gecertificeerd bedrijfshulpverlener. Kies voor een basistraining indien je nog geen BHV-certificaat bezit. Heb je al een BHV certificaat? Kies dan voor de herhalingstraining. Uiteraard hebben we ook maatwerk- en incompany-oplossingen.

De ontruimingsoefening is een generale repetitie van een calamiteit in uw bedrijf.

Wat houdt de BHV Ontruimingsoefening in?

U dient minimaal 1x per jaar een ontruimingsoefening te houden om te controleren of uw ontruimingsplan (nog) goed functioneert. Company Safe begeleidt en traint uw BHV’ers en organiseert ontruimingsoefeningen binnen uw bedrijf zodat:

 - medewerkers weten hoe zij het pand snel en veilig kunnen verlaten;

- BHV’ers een ontruiming efficiënt en accuraat kunnen begeleiden.

BHV Ontruimingsoefening in de praktijk;

De volgende ontruimingsoefeningen kan Company Safe voor u uitvoeren:

- Ontruimingstraining tijdens de herhaling BHV;

- Aangekondigd;

- Onaangekondigde ontruimingsoefening;

- Met Rook en lotus Slachtoffers.

Ontruimingstraining

Hoe ontruimt u snel en efficiënt een gebouw bij een calamiteit? BHV’ers oefenen het met de Ontruimingstraining. Hierbij worden BHV’ers niet alleen getraind, maar oefenen ze ook in de praktijk. Aan de hand van gezamenlijk bedachte scenario’s wordt er geoefend in het gebouw en evalueert men elkaars optreden. Bij deze training wordt alleen het gebouw belast. De overige aanwezigen doen niet mee aan de training.

Programma Ontruimingstraining

-Doornemen van de interne procedure onder  leiding van de trainer; 

-Vaststellen van scenario’s en het uitwerken hiervan; 

-Scenario’s oefenen; 

-Evaluatie van de oefening;

-Vaststellen van leermomenten;

-(On)aangekondigde ontruimingsoefening;

Bij de (on)aangekondigde ontruimingsoefening vindt een daadwerkelijke ontruiming plaats, waarbij de BHV-organisatie optimaal wordt getest. De oefening kan aangekondigd zijn, maar u kunt er ook voor kiezen alleen door te geven in welke week de oefening plaatsvindt en niet aan te kondigen op welk moment precies. Deze kan met of zonder Rook en Lotus Slachtoffers

Kosten BHV Ontruimingsoefening

De kosten voor een ontruimingsoefening zijn afhankelijk van de omvang van de training. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij verzorgen oefeningen, die afgestemd zijn op uw organisatie.

Draaiboek en Evaluatierapport

Company Safe maak voor u een draaiboek van de ontruiming waarin stap voor stap staat beschreven hoe de ontruimingsoefening zal worden gehouden incl. tijdsaanduiding, Na afloop maken wij voor u een evaluatierapport op voor uw administratie

Wilt u een ontruimingsoefening organiseren in uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.