Kies nu voor een cursus bedrijfshulpverlening van Company Safe . Gespecialiseerde instructeurs leiden je op tot een gecertificeerd bedrijfshulpverlener. Kies voor een basistraining indien je nog geen BHV-certificaat bezit. Heb je al een BHV certificaat? Kies dan voor de herhalingstraining. Uiteraard hebben we ook maatwerk- en incompany-oplossingen.

  


Stop de bloeding Red een leven

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, De verwondingen tijdens een schiet of steek incident gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.Elke seconde telt.

Snelle eerste hulp door omstanders of hulpverleners die al ter plaatse zijn, zoals bedrijfshulpverlening (BHV), politie, brandweer , kan voorkomen dat mensen doodbloeden. Dat geldt natuurlijk ook voor meer alledaagse verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt, bijvoorbeeld bij ongevallen met machines, een val door een glazen deur enz.

In de cursus Stop de bloeding – red een leven leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen.

Basiscursus

De basiscursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen etc. Deze cursus duurt ca. 2,5 uur en wordt op diverse locaties in Nederland aangeboden.

Doelstelling

Na het volgen van deze cursus kan de cursist in een acute situatie:

• levensbedreigend bloedverlies herkennen;

• directe druk uitoefenen op een wond;

• een tourniquet aanleggen;

• een bloedende wond opstoppen;


Duur cursus

De duur van de cursus, inclusief pauze(s), bedraagt twee tot tweeënhalf uur.


neem contact op met ons voor een offerte